Stres i kako protiv njega prirodnim putem

Oslobađanje od stresa gotovo je nemoguće u današnjem užurbanom svetu.

Pre nego što posegnete za medikamentima, možda biste trebalo da isprobate lekove na prirodnoj bazi.

Stres može izazvati anksioznost, depresiju, visok krvni pritisak i dijabetes tipa 2. Ovi prirodni lekovi pružaju načine za potiskivanje osećaja stresa i anksioznosti bez posete lekaru. Pored toga, prirodni lekovi su priuštivi, bezbedni, lako se pronalaze, efikasni su i imaju manje nuspojava od lekova na recept.

Prirodni lekovi koji će vam pomoći da smanjite osećaj stresa i anksioznosti nalaze se u nastavku ovog teksta.

Teanin

Teanin iz zelenog čaja postao je dobro sredstvo za ublažavanje stresa. Studije su pokazale da teanin ima sposobnost da osigura zdravlje mozga, pruži osećaj smirenosti i pojača kognitivne funkcije.

Valerijana

Poznato je da se valerijana koristi širom sveta za lečenje anksioznosti i nesanice. To je jedan od najpoznatijih lekova i podstiče osećaj spokoja i mira.

Lavanda

Verovali ili ne, miris lavande može ublažiti stres i olakšati osećaj anksioznosti. Dodajte oko 5 kapi ulja lavande u svoju kupku ili raspršite nekoliko kapi u vazduhu, kada se osećate stresno.

Kamilica

Zdravstvene prednosti kamilice su beskrajne. Ako osećate drhtavicu, ova biljka pomoći će u opuštanju mišića, smirivanju živaca, smanjenju anksioznosti i pomoći će kod nesanice. Takođe poboljšava varenje i smanjuje glavobolju. Najpopularniji način konzumiranja kamilice je u obliku čaja.

Fizička aktivnost

30 minuta vežbanja dnevno može imati ogromne efekte na vaše mentalno zdravlje. Pomoći će vam da smanjite osećaj stresa, anksioznosti i depresije.

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart