Dijabetes

Dijabetes je doživotno stanje zbog kojeg  šećer u krvi postaje previsok.

Postoje dve glavne vrste dijabetesa:

  • dijabetes tipa 1 – gde imuni sistem tela napada i uništava ćelije koje proizvode insulin
  • dijabetes tipa 2 – gde telo ne proizvodi dovoljno insulina ili telesne ćelije ne reaguju na insulin i daleko je češći od tipa 1

Mnogo više ljudi ima nivo šećera u krvi iznad normalnog raspona, ali nedovoljno visok da bi mogao da mu se dijagnostikuje dijabetes. Takvo stanje se naziva pre-dijabetes.

Ako je nivo šećera u krvi iznad normalnog raspona, povećava se i rizik od razvijanja dijabetesa. Veoma je važno da dijabetes bude dijagnostikovan što je ranije moguće, jer će se progresivno pogoršati ako se ne leči.

Uzrok nastanka dijabetesa

Količina šećera u krvi kontroliše hormon zvan insulin, koji proizvodi pankreas. Kada se hrana svari i uđe u krvotok, insulin pokreće glukozu iz krvi u ćelije, gde se razgrađuje kako bi proizveo energiju. Međutim, ako imate dijabetes, vaše telo nije u stanju da razgradi glukozu u energiju. To je zato što ili nema dovoljno insulina da pokrene glukozu, ili proizvedeni insulin ne radi pravilno.

Ne postoje životne promene koje možete da unesete da biste smanjili rizik od dijabetesa tipa 1. Međutim, ono što vam može pomoći kod dijabetesa tipa 2 jeste zdrava ishrana, redovno vežbanje i postizanje zdrave telesne težine.

Takođe, Slim Fit proizvod pomoći će vam da na zdrav i brz način regulišete svoju telesnu težinu, ojačate metabolizam i izbacite višak tečnosti iz organizma.

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart